volu-man Creative Commons License 2015.11.24 0 0 68

Kedves fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni:

kezdő kis gazda (nem kisgazda) vagyok. 300 tő szőlő és 55 gyümölcsfa istápolása a feladatom (ebből 30 fa és 18 szőlőtő már az én idei telepítésem). Van egy vegyépszeres permetezőm, de nem műkszik (pedeig a neten működőnek hirdették). Kicseréltem a golyót, illetve a dugattyút, most már nem fröcsköl a dugattyú rúd mellett a lé, de még mindig nem csinál semmit. Lehet, hogy itt is légüst csere segít csak? A permetezéseket édesapámtól időszakosan privatizált gépi permetezővel oldottam meg, de saját lábra kellene állni, már csak a 30 km távolság miatt is...

Másik kérdés: a fent említett feladatra lehet, hogy nem tökölnék a kézi géppel, hanem vennék motorosat. Ilyen kisebb feladatokra milyen márka/típus, amit már érdemes lehet megvenni? Elsősorban nem szivattyúsat, hanem levegőset gondoltam, de nem ismerem őket, a műszaki leírásuk a felhasznált anyagok minőségét nem feltétlenül adja vissza. Szabad megvenni olcsót, vagy közepes árfekvésűt, vagy inkább maradjak a kézinél, és gyűjtsek még pénzt? Használt is játszik? Javítható, nem eldobható gépre szívesebben költenék. Van valakinek ezirányú tapasztalata?

Köszönöm előre is a segítséget.