Lehet saját palackod. Sőt, bármelyik (Linde biztosan) gázforgalmazónál be is ütik a nevedre (van díja) és akkor mindig azt kapod vissza. Csak ez drága, macerás :-(
Nekem is van itthon saját palackom, (kifogyva áll a garázs sarkában) de a bérpalackos téma gyorsabb, és egyszerűbb; legalábbis nekem, van ahol a saját palackos csere is egyszerű.
Mondok egy példát. Nálunk a városban van SIAD, LINDE, MESSER, sehol nincs cserepalackként kicsi (20l-es) mindenhol csak nagyot tartanak. (150bar, 7,1 vagy 6,4 m3) Na most hiába van 20l-es saját palackom ha olyat nem hajlandók hozni, mert az nekik macera.
Inkább kötöttem bérleti szerződést a SOL-lal, (a legközelebbi cseretelep nekem 90km) mert sokkal jobban megéri. A 2 palack (5-ös argon, c18-as kevert gáz) évi 2x cseréje, útiköltség + az éves palackbérletek kevesebbre jön ki mintha a másik 3 cég bármelyik helyi telepén intézném a saját palackom töltését.
Persze ez nem szentírás, nekem ilyen a helyzet, lehet ha valakinek van rugalmasabb cseretelep a közelben, akkor nagyon más az ábra. Palack/töltet kérdés mindig helyi sajátosság.