"De el kell, hogy keserítselek..."
Hát ez az, ezt a tanulságot már leszűrtem magamnak. Sokkal inkább el tudnám fogadni, ha mindezek a "biztonsági" funkciók opcionálisak lennének, és eldönthetném, hogy melyikre van szükségem. Esetleg megválaszthatnám a riasztás módját is, fényjelzést, hangjelzést, milyen hangjelzést szeretnék, ha már van ilyen. Azt gond nélkül el tudom fogadni, hogy presetből sok ilyen funkciót betesznek, de mivel felnőtt emberek szerezhetnek jogosítványt, meg kellene adni a lehetőséget, hogy igényeikhez igazítsák ezeket a funkciókat. Plusz 10, erre vonatkozó magyarázó oldal már nem osztana és nem szorozna a használati útmutatóban (pláne pdf-ként).
Ami a térképekre vonatkozik:
Az autó 2015. május eleji, az akkori legfrissebb térkép van állítólag benne (ld lentebb a verziószámokat). Ehhez képest a hivatkozott, nem feltüntetett utak egyike sem idei újdonság. Ennél picit többet várnék egy nagy hagyományokkal bíró európai márkától. :(
Ha lusták ingyen és folyamatosan frissíteni, akkor vagy ne tegyenek bele elektronikus térképet, vagy olyan alkalmazzanak egy személyre szabható rendszert (pl. android). A modern ficsörök hiánya engem pl. sokkal kevésbé idegesít, mint az ha rosszul működnek.