diospyros Creative Commons License 2015.11.20 0 0 37611

nem 3 éves, hanem 1-2 éves :)

nem kell 3 évesnek lennie ahhoz hogy elérje, a tavaly ősszel ültetett Bluefree szilvám is brutális vastag, közelíti az 1 colt, amúgy meg a csúcsa most kb. 3 méteres...

ez részben az én "hibám" is. 

1. brutális mennyiségű szárított marhatrágya van alatta (nem égette ki, okosan raktam bele!)

2. Baktofil-t (baktériumtrágya) kapott. ez hasonló lehet az általad ajánlt (MI A NEVE?) szerhez.

nagyon felpörgette a fákat. anyósom szerint ez nem jó, volt nekik is hasonló régen a szőlőben,

és szerinte majdnem tönkretette, amellett hogy túl sok zöldet (levél, ...) hozott. és hogy alig tudták helyrehozni a "kárt". meglátjuk.

a Baktofilről:

http://agrobio.hu/hu/hirek/miert-bizhat-a-gazda-a-talajbakteriumokban/

2. először kevés rügyre metszettem, ezt növekedéssel bosszulta meg

(később képeztem ki magam a szilva metszésből) de "muszály" volt,

mert az első évben is már 2 méterre nőtt meg!

no, jönnek majd a bizonyíték fotók, igaz, off-ok lesznek, mert nem ritka gyümik.

3. déli fekvés, + hólé + szereti a talajt is esélyes lehet, ...

mindenesetre "Erdei vajkörte" =1600 ft körüli. ezért mondom én is, hogy vannak jó vételek.

szerintem (talán) ez egy ritkán vásárolt fajta, mindamellett biztos, hogy -ezek szerint-

erőteljes növekedésű.

igaz, minél vastagabb, annál nehezebben marad meg (gyökerét még nem néztem).

ok, lehet, hogy nem éri el az 1 col-t, de az biztos, hogy a szbadgyökerű gyümölcsfák között a legvastagabb. ha tudom, lefotózom majd.

megnézetm a col és a mm váltószámot :)

1 col                = 25,4000 mm

http://www.locsolotomlo.hupont.hu/43/col-coll-inch-huvelykmillimeter

ez nem olyan sok.

azért colt írtam, mert van egy 1 colos öntöző slagom, nyáron sokat fogtam,

így ismerem az átmérőjét :)

5 éves Linda cseresznyefám törzse alul 3 col körül van...

az viszont igaz, hogy a 4 éves Tipo kákifám törzse alul csak kb. fél col körül van!

de a kákifák már csak ilyenek... :)

Előzmény: 55judit (37609)