Rahed Lee Creative Commons License 2015.11.14 0 0 3516

Igen, az első két gépem nagyon rendben volt. A másodikat (HF AWI) egy fórumtárs vette meg, tudtommal szépen működik azóta is. Az utolsó, a legkomolyabb, az AC/DC az már nem volt ilyen problémamentes.

Nálam csak egyszer feküdt ki, de miután eladtam az új tulajnál még kétszer egymás után rövid időn belül. Ott már cseréről egyezkedtek (garanciális a gép), nem tudom, hogy most hol tart a dolog, de nagyon bánt, mert semmi sem áll távolabb tőlem, minthogy bárkit is átverjek. Ha már nem öltem volna egy csomó pénzt az Ergusba (új munkakábelek, hálózati kábel, festés, matricázás, pedál, hegesztőkocsi) akkor szívem szerint visszacsináltam volna az üzletet. Egy dolog enyhíti csupán a lelkiismeret furdalásomat, hogy még fél évig garanciális a gép, és a szervizben töltött idővel automatikusan hosszabbítják. Ez persze nem vigasztalja az új tulajdonost, aki dolgozna vele. Úgy tudom, hogy nem szimpla hobbista.

Nem akarok messzemenő következtetést levonni az esetből, nem jelenti azt, hogy ez a típus ne lenne jó. Ráadásul ha működik, akkor szuper. Gyönyörűen hegeszt alut is. Lehet, hogy csak a szerviz szakértelmével, hozzáállásával van gond, tüneti kezelést alkalmaznak és nem találják, keresik a hiba kiváltó okát. Minden alkalommal ugyanaz volt a hiba, 10A-nél megállt, nem futott fel az áram. Utólag hallottam ugyanilyen hibát egy másik ugyanilyen gépnél is, ezért gyanítom, hogy nem egyedi jelenség. Nagyon érdekelne, hogy az Iweld ugyanilyen típusánál is történtek-e ilyen meghibásodások. Masterólomlábú kolléga is ezt a típust vette nemrég, de az egy harmadik márkanéven fut. Remélem neki nem lesz gondja vele.

Előzmény: vaz05 (3515)