gomba2008
2015.11.10
|
|
0 0
250
|
Leturmixoltam őket nyersen végül, olajjal felhevítettem, leszűrtem és lesóztam. Sokkal erősebb, mint amennyire sós, tehát tökéletesen használható "erős pista" készíthető belőle. Lehetetlen annyit tenni az ételbe, hogy elsózzam vele. Illetve biztosan lehet, csak annyira csípne, hogy azt ember nem enné meg. Eddig ez a legegyszerűbb elrakási módja. A só tartósít, és télen amikor az embernek ideje van, lehet gyártani a csiliszószokat belőle. És akkor még ott van a paprikaolaj, ami a kapszaicin jelentős részét kioldotta.
Ami ép volt, és nem kezdett el rohadni, az mostanra bepirosodott.
A dugványok vegyesen alakulnak. Amiket a kinti paprikákról vágtam, 90%-ban elrohadtak. A bentiek még élnek. |
Előzmény: gomba2008 (244)
|
|