Ugyan ritkábban járok a fórumra, de már egy ideje érik bennem a gondolat, hogy összegzem a tavalyi "nagy " rendelésem eredményeit (utoljára talán kora nyáron írtam ez ügyben)... hátha valakit érdekel.
4 helyről rendeltem tavaly ősszel:
- Tuin- náluk nagyon flottul ment minden, egész egyszerűen csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni, a rugalmasságuk, a rózsák minősége, és az ár is mellettük szól. A tőlük rendelt rózsák egytől-egyig megmaradtak, nagyjából azonos ütemben fejlődik mind.
-Szőreg- szintén minden flottul ment, és ugyan nem tudtak minden kért fajtát küldeni, amik érkeztek szerintem azok amiket rendeltem, nem volt bennük csere és az áruk is nagyon kedvező volt. Szépen fejlődnek, nincs okom panaszra.
- a sokat emlegetett szerb Petrovic rendelés- szerencsésnek érzem magam, mert nálam az összes tő megeredt, változó teljesítménnyel ugyan de növekednek. A rózsák minőségével összességében nagyon elégedett vagyok.(... de maga az ember a "bögyömben maradt" az egész eljárással, késve postázással, cserékkel, ajándék rózsák kifelejtésével stb... na nem azért írom, hogy még mindig ezen kattogok, csak azért a story így teljes)
-Kordes- nagy reményeket fűztem hozzá, hisz látszólag valami csodás töveket kaptam. Első benyomásom ezzel a rendeléssel volt a legpozitívabb. Nagyon precíz csomagolás, gyönyörűen metszett tövek, katalógus, szép doboz...
aztán nyáron jött a fekete leves.. az egyik rózsa amit rózsaszínnek vettem (rosarium uetersen) valami piros tearózsa formájában kezdett kibontakozni... hol máshol - egy rózsaszínnek szánt ágyásban...
Az egyik Jasmina a kettő közül ki sem hajtott, látszott ugyan hogy él a vessző, zöld volt, de valami betegség elkaphatta, mert a zöldje olyan kis pamacsokba hajtott csak ki. Türelemmel vártam, hogy történjen vele valami, a többihez hasonlóan permeteztem, de a múlt héten meguntam a várakozást sajnos ki kellett dobnom. A másik egyelőre hajt, de mivel a rózsalugas 2 oldalára szántam azért bosszant a dolog. Rendeltem még 2 Edent tőlük, amik egész nyáron egy szem virágot nem hoztak! Még egy még vágyott Pomponellát is kértem, ami sajnos nagyon gyengén fejlődött és erre még rátett az is, hogy a kutyák gyakran arra rövidítették az útjukat ahol ez a kis szerencsétlen volt. A legutóbbi ilyen alkalomkor az egyetlen kis szárát is sikerült letörniük. A tövet bent hagytam, de sok reményt nem fűzök hozzá. Annyira szerettem volna azt írni, hogy elégedett vagyok, de sajnos ez esetben annyira peches voltam, hogy nem tudnám őszintén ezt kijelenteni. Nem hibáztatom a Kordest, csere bárhol előfordul, azóta rendeltem még tőlük és azok szépek is, de ez a tavaly őszi rendelésem nem úgy sült el, ahogy vártam. (bocsánat elég hosszú lett, de hátha valakinek hasznos...legközelebb képeket is hozok:-))