Rahed Lee Creative Commons License 2015.11.06 0 0 3362

Nekem kétféle van, régebben vettem egy 4-30-ast, ez elég drága volt, ez titánbevonatos. A múlt héten meg a bolhapiacon vettem egy olcsóbbat (4-32 mm), mert direkt ehhez a munkához kell a 32-es. Nagyon hasznos dolog. A komolyabbat a múltkor nagyon meggyötörtem rozsdamentes fúrásnál, oda is lett a 8 mm-es része. Hiába, rozsdamenteshez kobaltos fúró kell, a HSS szart sem ér, mégha titánbevonatos is. Az újat, még nem használtam, majd kiderül, hogy milyen. Itt most 2-es falvastagságú szénacél szelvényt fúrok, azzal biztosan nem lesz gondja. A színe ennek is ugyanolyan, nem tudom, hogy az is titános-e.

A másikat gondoltam elviszem éleztetni. Van néhány sarokra tőlünk egy kis műhely, kimondottam élezésre és faipari fűrésztárcsákra, fűrésszalagokra szakosodtak. Náluk vettem a spéci 300-as Freud fűrésztárcsámat is, akkor mondta a tulaj, hogy ők bármit megéleznek. A titánbevonatnak gyanítom ilyenkor annyi, de nem tudom, hogy egyébként mit ér egy ilyen kemény igénybevételnél, fémforgácsolásnál egy néhány mikronos titánréteg. Szerintem az éléről az első használatnál lekopik.

Előzmény: laci19791202 (3360)