Sziasztok!
Újra itt a penész szezon, újabb kérdésem lenne, hátha valakinek van valamilyen tapasztalata.
Tavaly már megküzdöttem a penésszel a lakáson belül, egyelőre ott nincs gond. Persze volt minden, penészgátló festék, bútorok átrendezése, ahol lehetett, illetve a konyhabútor mögött nagyobb szellőzőrés kialakítása, bútorlábazatba szellőzőrácsok, plusz egy párátlanító készülék beszerzése is megtörtént. Így a lakáson belül a mért értékek most rendben vannak :).
Viszont van egy lépcsőház, ahol a fűtés elég gyenge maximum 10-15 fokra fűthető fel. A lépcsőház egy 3x3 alapterületű kb. 6 m belmagasságú helyiség értelemszerűen két külső (hideg) fallal. A páratartalom 70% körül van, gyakori szellőztetéssel is. A probléma, hogy a felső sarokban szokás szerint megjelent a penész. Most gondolkodóba estem, hogy vajon egy ilyen helyiség szárítására is alkalmas lehet egy párátlanító készülék? Természetesen olyanra gondoltam, ami 10 fok alatt is működik, de fizikailag érdekelne, hogy egy 6m belmagasságú helyiséget mennyire hatékonyak tud párátlanítani egy a helyiség aljában üzemelő készülék. Képes lehet a felső részek szárítására is?
Ha van valakinek tapasztalata nagy belmagasság páramentesítésével akkor szívesen venném, ha megosztaná :).
Köszönöm!