Octi19 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 7343

Az elég drága annyiért, ráadásul az A5 (már, ha erre gondolsz) nem is kifejezetten a magyar viszonyok közé készült abroncs. Az A4 minden teszten a legjobbak közé került, vagy simán kenterbe verte a mezőnyt és tényleg jó is volt, de az A5-ön már tavaly is csodálkoztam, hogy éppen csak a középmezőny alsó szegmensébe fért be a teszteken és inkább a havas viszonyok között mutat jobb eredményeket.

Most az egyik legjobb, pláne itt ahol bármi előfordulhat, de igazi téli útviszonyok inkább csak pár napig és árértékben is kiváló, az a Hankook két új idei mintája, az általános szegmensben a forgásirányos W452 és a prémium szegmensben a szerelési irányos W320.

A tucatméretekben (pl.:195/65r15; 205/55r16) és a ritkább méretekben is mint a 215/55r16 jó az áruk.

Az igazi űbergumi meg már második éve, az A4-hez hasonló dominanciával és jócskán fölülmúlva az utód A5 bénázásait a GoodYear UG-9. Már az UG-8 is jó volt, de a tavaly debütáló utód úgy néz ki, hogy eddig mindent visz!

Az meg szinte mindegy is hogy 215 vagy 205. Amit én nem értek az az, hogy a gyári váltóméret a 215/55 helyett miért nem a 205/60 lett. Méretben sokkal közelebb van a 215/55-höz...

Én most maradtam a nyári méreteinél, Most nem volt olyan fontos szempont az ár és sokallottam is a majdnem 2%-kal kisebb kerületet. Légellenállásban, gördülési ellenállásban, meg szerintem kapaszkodóképességben sem számít csak zajszinten az a 10mm futófelület de inkább ne legyen kisebb a kerék átmérője ha lehet.

Előzmény: mikro10 (7342)