Az MNK-ban paksiak által felvetett néhány dologra reagálok itt a tegnapi ASE-MTE után.
Nézd, Artúr Doki, egy kosármeccsre sokféle ember megy ki, más-más értékítélettel. Elhiszem, hogy neked a lányod mellett kellemetlen volt a sok káromkodós rigmus a körmendi oldalról. Ha annyira zavaró, legközelebb csak akkor vidd ki ellenünk, ha már 18 lesz – és akkor persze már be is mutathatnád nekünk. :) A mi oldalunkról nézve a dolgot viszont szerintem abszolút érthető, ha a családja mellől (!!!) a nemi szervét a komplett vendégszektornak felkínáló paksi középkorú férfi kiveri a biztosítékot az öt-hat óra masszív italozásból érkező tizen- és huszonéves körmendi fiataloknál. Ez a világ minden táján így lenne. (Szerintem a paksi cselekedete erkölcsileg messze rosszabb, mint az arra reagáló trágár kórusok kiabálása, de mondom, más-más értékítélet.) Az ilyen mutogatók bátorsága persze exponenciálisan nő a távolsággal és a biztonsági emberek számával, de mondjuk képzeljük el, hogy egy koncerten vagy egy diszkóban tette volna ugyanezt – a november 1-jét kórházban töltötte volna, ebben biztos lehet mindenki. Tóth Ádám is élen jár egyébként f@szemelgetésben, Körmenden néhányszor már eljátszotta ezt a nagyon kemény csávó dolgot, szóval bár az egerszegizések száma tényleg túlzó volt, alap nélkülinek messze nem nevezném. (Szemben például az Alba ellen egy-két embertől felhangzó b@zi Supolával vagy a Pakson életükben először járó körmendiek divatszurkolózásával.)
A másik dolog. Normál értelmezésben valóban nem funkcionál szervezett szurkolói csoportként a Körmend-meccseken sem az MTE Ultras, sem a Red Devils. Előbbi a meccsek többségén nem, vagy maximum fizikálisan, a jó éveikhez képest létszámilag megtizedelve van jelen. Számukra a Haladás, valamint a más táborokkal való rivalizálás most abszolút elsődlegességet élvez. A Red Devils pedig a szervezettséget tekintve már kb 13-14 éve nagyon gyenge. A tegnapi meccseken sokan csoportszimbólumok nélkül jelentek meg és persze a bárki által megvásárolható Devilses cuccok voltak még felismerhetők. Ezen felül új elem volt számomra is, hogy néhány – nem a szervezett szurkolói busszal érkező - fiatalon Körmend Ultras feliratos és nemzeti elemeket tartalmazó felső volt, de hogy most őrájuk mondhatjuk-e, hogy szurkolói csoport, azt nem tudom. Jómagam meg pl. a PURBM Körmend pólójában vagyok idén a meccseken.
Kevesen voltak tegnap Pakson a megszokott Devilses arcok közül, az biztos, de azért voltak nem kevesen a 40+ életkorból és helyenként ifjonti lendülettel vetették be magukat a kiabálásba. Az ilyen típusok nem is tudom, hogy mikor fognak szurkolásilag nyugdíjba vonulni, de remélem, hogy minél később. :)