ATTILA: /Ropogós muskotály,Téli muskotály,Lord Rothermere/.
Magyar fajta.Kocsis Pál nemesítette 1917-ben.Állami minősítést 1973-ban kapott.Szülők.Rosa menna di vacca x Mathiász Jánosné.Érési idő:szept.10-20.Középerős növekedésű.Levele középnagy,ötkarélyos,kemény szövetű.
Fürt:vállas,közepesem tömött,180-220gr.vagy több.Bogyó:20-21X 19 mm.4-5 gr.sárgászöld,/viaszsárga/színű.A bogyó héja vékony,húsa ropogós,harmonikus,éretten muskotályos ízű.Cukor:15-18%,sav:5-6gr./l.Betegség ellenállás:Rothadásra kevésbé hajlamos,peronoszra és lisztharmatra érzékeny.Fagyállóság:-18 C°.
Saját tapasztalat és vélemény:Az egyik legjobb Kocsis fajtának tartják.Bogyója nem reped,nagyon finom kellemes,harmonikus cukor -sav arányú,muskotályos ízű.Túlérve sem veszít zamatából,csak bogyója pereg kissé.A nem túl magas betegség,és fagyállóság ellenére a jó tulajdonságai miatt továbbra is a termesztésben hagyom.