rzsoka Creative Commons License 2015.10.26 0 0 3740

A még éretlen gyümölcsöt, meghámoztam, kb 3-5 mm vastagságúra (ahogy sikerült) szeleteltem őket és gázsütő legkisebb fokozatán nyitott sütő ajtónál aszaltam, az idő hosszúságra már nem igazán emlékszem, ellenőriztem gyakorta, amikor jónak itéltem meg, hagytam kihűlni és utána papírzacskóban + fémdobozban tároltam.

 

Az egész szemes aszalvány: szintén az éretlen gyümölcsöt meghámoztam, és a száránál (amit rajta kell hagyni) felkötöttem, egy madzag mindkét végére kerül gyümölcs, ezeket én egy ruhafogasra aggattam fel, majd a ruhafogas az ablak kilincsen, ajtó kilincsen, papírtartón függött, attól függ, hol volt hely, ezeket 3-4. nap után kb. 2-3 naponta "masszíroztam" kb. 3-4 hétig. Amikor készre ítéltem meg akkor leszedtem a madzagról és szintén papírzacskóban + fémdobozban vagy papírdobozban is tároltam a szobában,

ha jól emlékszem február körül kerültek ki dobozostól az erkélyre, és a maradék pedig úgy április körül a hűtőbe pár szem pedig vidéken a kamrába került.

Most hétvégén néztem, a kamrainak sincs semmi baja, ugyanolyan állagú, mint ami a hűtőben van, ezek egészek. a hűtőben van még a szeleteltből abból nem került a kamrába.

Nálunk távfűtés van és ebben az állandó-egyenletes melegben jól működött ez az aszalás, néhányat próbáltam a hidegben az erkélyen is, az is működik, jól sikerültek azok is.

majd holnap ha lesz időm lefotózom a maradékokat és megmutatom őket

Előzmény: Sándor111 (3738)