maseratisti Creative Commons License 2015.10.23 0 0 3072

Kezdem a végéről :-)

Nem, nem csak az esab, bármelyik önvédő porbeles megteszi, DE a kis spulnis, 0,7, 0,9 kg tekercsben árult porbeles huzalok 5-7000Ft/db, és minőségben nem érik el az esab szintjét.

Az esab 12500-14000Ft közt van (4,5kg 200-as dobon) ezért 2-3 kis (100mm) spulnit kapsz más márkából gyengébb minőségben.

Görgőt lehet kapni, teflon minden boltban van (a porbeleshez nem feltétel simán jó a gyári huzalvezetővel is) 

Pár kivétellel 200-as vagy 100-as dobon (alapból ezek mennek a gépbe) nagyjából minden fajta (alu, inox, CuSi, porbeles ...stb) huzalt be lehet szerezni 0,8-asban. Igaz hogy kicsit drágábban mint ha nagy dobon venné az ember, viszont az 5kg dobbal megpakolva már nem olyan könnyű a gép.

Ha csinál az ember hegesztő kocsit a gépnek, akkor érdemes rajta kialakítani helyet külső dobnak, (én megcsináltam, fogalmam sincs mennyit fogom használni) mert nem sok + pénz, és munka.

Utolsónak hagytam a választás kérdését. Passz. Az IWELD-nek talán jobb a háttér támogatása, az alfaweldre meg 2 év garancia van. Azt kell megvenni ami jobban tetszik, vagy amelyiknél jobb alkut tudsz kötni. (kedvezmény tartozékokra stb)

Előzmény: gepzene (3066)