Spanos Creative Commons License 2015.10.23 0 0 7245

Nem vacakolt a helyzetjelzőben a LED? Amit én láttam W5W LED-es megoldást arra mind azt írták, hogy kell hozzá a Can-Bus adapter mert sipákolni fog.

Erre több megoldás is létezik. Van elvileg olyan LED, amit a canbus izzónak érzékel (tudnám, hogy hogyan vágja át, hisz az áramot mér...), másik, pedig, hogy egy műterheléssel Értsd: ellenállással) folyatod át azt az áramot, amit ő az izzó áramfelvételének gondol.

Ennyi volt a tudományos rész, valójában én ezt vettem, amihez semmi nem kellett, de b...i jó!

http://www.ebay.com/itm/321710551367?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Én nem értek a fényáramokhoz meg a színhőmérsékletekhez, de az autómban kicseréltem az izzókat Osram Night Breaker ultimate izzókra a tompítottat és az országútit is. Egy biztos, sokkal fehérebb a fénye mint a simának. Nem mérhető össze még egy akármilyen gagyi utólagos Xenonnal sem (bár a leggagyibbaknál biztosan fényévekkel jobb...) de érezhetően jobban bevilágítja az utat mint egy sima H7-es! Az, hogy hosszabb-e a fénykéve, hát biztosan... talán messzebbről világítanak a táblák meg a kamionok fényvisszaverő matricái, de nekem nem ez számít.

Saját, prosztó vélemény: szvsz ezek az izzók a sima lámpába biztosan jobbak, meg többet világítanak be, de egy vetítőlencsés lámpánál NEM! Talán a színhőmérséklete miatt látod erősebbnek (fehérebb, de ennyi). 

Én biztosan nem tennék be egy 50W-ra méretezett foglalatba egy 80W-os izzót, már csak azért sem mert a sokkal magasabb hőtermelés simán tönkreteheti a foncsort is! Ha egy emelt fényerejű H7-es nem elég (nem mondom, hogy nem lehetne jobb, csak azt hogy ez is tud elég lenni) akkor ott vagy a lámpatesttel vagy a szemmel van baj...

Én is azt hittem már egy ideje, hogy vaksi vagyok, de az OFF Focusomban időnként a távolságot is elfelejtettem felkapcsolni, akkora volt a fénye az úton... ott +30%-os  lámpát használtam (made in LIDL (amúgy meg whitehammer)).

Aztán jött a Passat. :(

Amit leírtál, azzal egyetértek. 2X akkora áramfelvétel 4X akkora hőteljesítményt okoz... így én sem örülök a 80W-os lámpának, de mielőtt még mindenki patikamérlegen nézegeti a dolgokat, érdekességképpen. Ha ak akkud éppen 12V-ot ad le (pld. áll a kocsi), akkor az 55W-os izzód kb. 40W-nak megfelelő villamos teljesítményt ad. És? Látod azt a nagy fényerő különbséget? :P(az 55W-ot 14.4V-on adja le!) 

Előzmény: Octi19 (7244)