veggie83 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 2722

Birdie, előre is kell gondolkozni. Adott az a röpde, van rajta egy viszonylag nagy ajtó, szerinted mi történik, ha lesz a helyen vagy 6-8-10 gerle? Mennek világgá, amint nyílik az ajtó. Ez az egyik.

A másik. Írta is, hogy testvérek. Ha kolóniában is tartja őket, akkor legalább az összes gerlének vér idegennek kell lennie, hiszen ők nem ismerik fel egymást, hogy a testvér testvérrel ne párosodjon.

A harmadik. Egy pár gerle egy év alatt 10 fiókát felnevel. Most ha ő elcseréli az egyiket, és lesz egy vér idegen pár kacagója mondjuk jövő tavasszal, akkor jövő őszre már 12 gerléje lesz. Ezeket mind el is kell helyezni, gondos gazdát keresni nekik, aki nem engedi szélnek őket ha túl sokan lesznek, vagy nem eszi meg őket a levesben...

Felelősen kell állatot tartani, szaporítani.

Mindenki úgy tartja a gerléit, ahogy tudja, ahogy szeretné. Én csak a véleményemet írtam le, egy útmutatást,  ami egy fiatal, kezdő gerletartó számára szerintem teljesen megfelelő. Ahogy megismeri őket, ahogy fejlődik, vállalhat többet. Leírtam, hogy mi várható, és mik a lehetőségek. Dönteni mindenki úgyis magától fog. Jövőre már jobban tudni fogja, hogy hány gerlével birkózik majd meg, hogy jönnek majd ki egymással esetleg ha többen lesznek. Nem kell semmit sem elkapkodni, mert annak úgyis a madár issza meg a levét...

Klaudia

Előzmény: Birdie78 (2721)