Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2015.10.22 0 0 184

Nem mosdatok senkit, amig meg nem győződök arról, hogy koszos.

Ezek az emberek a jelenlegi álláspontok szerint menekültek, mert ahol éltek, ott olyan háború van, aminek nem látszik a vége nem tudni ki és ki ellen van, szóval emberi életre alkalmatlan a hely. Egy nő nyilatkozta (TV-ben), hogy amig átment a szomszédjához, a házát 6 rakéta porította szét.

Na most (bár tegnap valaki kritizálta a biológiai ismereteimet) minden élőlényre jellemző, hogy ha menekül, akkor bizony nem igen ad az etikettre.

Beszélgettem így mail-ben pár régen disszidált haverommal arról a pillanatról, amikor a fejében és mindenében eldöntötte, hogy ő márpedig elhúz innen, miket gondolt/nem gondolt át előtte, mi volt az érzése, amikor a legkritikusabb ponton (határon, ellenőrzésen, szántóföldön) áthaladt és mik voltak a gondolatai és tevékenységei amikor egyszer csak a szabad földön találta magát és mikor érezte azt, hogy na most már sínen van.

És bizony be kellett látni, hogy ezek a menekültek semmivel sem viselkednek másképp, mint ahogy a mieink anno, csak hát valóban nagyon sokan vannak így egyszerre.

Azért az a szír sem egy önsanyargató őrült, aki 8-10 fokos folyón képes átgázolni (tegnapi TV bejátszás) gyerekkel az ölében, ha mindezt csak úgy a megélhetési passziója vezérli. Én azt gondolom, hogy ők még most is fejveszetten menekülnek.

És ezt kerítések nem fogják megakadályozni.

Ha bele gondolok, az is csoda, hogy betartják: ha nem Magyarország, akkor Szlovénia, ha tényleg az erőszakosság volna a mozgatórugó, ennyi ember úgy elfújná a pengedrótot a feldrótozott mozdonnyal együtt és azt a pár rendőrt, mint a tollpihét, hozhatna Orbán akár inkvizíciós törvényeket is.

Fegyvert - úgy tudom - senkinél sem találtak, lopásokról, rablásokról nem szólnak a hírek, csak egy (meglepően rendezett) emberáradatról és a politika töketlenkedéséről.

No ennyi az én mosdatásom.

Előzmény: fák, juh, madár2 (183)