Tegnap elkészült a pedálom. Még kap a taposófelület egy gumi burkolatot, abból a csillió forintos szürke bordázott gumilemezből, de már kész van és tökéletesen működik. A donor, egy lepukkant régi Ibanez gitár effektpedál volt, csiszolás és festés után teljesen újszerű kinézete van. A csatlakozót az Ergus képviselettől rendeltem, a többi könnyen beszerezhető elektronikai alkatrészboltban, villanyász szaküzletben. Jó vastag gumikábellel van bekötve, lehet rajta taposni a műhelyben.
Építettem bele egy görgős mikrokapcsolót is, így tudok ívet gyújtani a pedállal is, meg a pisztolyon is. Paralell működik mindkettő, ezért raktam bele egy forgókapcsolót is, ezzel ha kell, ki tudom iktatni a pedálban lévő kapcsolót, vagy mehet róla kapcsoló nélküli pisztolyos superflex kábel is. Felismeri, hogy pedál van rácsatlakoztatva, mert megoldja automatikusan, nem kell állítgatni a 2T / 4T között, felső állásból indulva bekapcsol, szépen tolja az ampert, visszalépve kikapcsol. A másik potméterrel pedig a max áramot tudom beállítani, így taposhatom ahogy akarom, nem tol több kraftot, csak amit beállítottam. Hiába állította az Ergus mérnöke, hogy nem kell külön poti, mert a gépen lévővel továbbra is állítható az amper, nálam kiiktatja a pedál a gépen lévőt. Lehet, hogy a gyári pedálban van még valami áramkör, de erről nem szólt, pedig megnézte a módosított kapcsolásomat, azt írta, hogy teljesen rendben van.
Azért jó sok meló volt, meg a végén nem is lett olyan olcsó, de ugyanazt tudja mint a gyári, ami nettó 65 ezer Ft. Kész agyrém.