gomba2008 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 234

Minden gazdaboltban és hasonló üzletben kapható, nem is drága. Csodát azért nem kell várni, ha egy dugványnak nincs ingerenciája a gyökeresedéshez, akkor ezzel sem fog. De segít, ha a dugvány hajlandó. Nagyon jó készítmény. 

Kiszárítottam, jó lett. Kivételesen volt annyi eszem, hogy ne menjek ki a kertbe úgy, hogy ezt közben a sütőben hagyom. Ismerem magam, nem akartam aktív szenet, a talán egyetlen értékelhető szüretből. :)

Nagyon pici lángon, teljesen nyitott sütőajtóval, megszikkadt szép lassan kopogósra, és a színe is megmaradt. A világért le nem darálom, megvárom vele a gyerekemet, ő a nagy csili guru, fuldokoljon tőle ő! :D A teraszon szokta csinálni, csak sajnos az én mixeremmel, ami még a karácsonyi tortakrém készítésekor is csípni szokott. 

Tavaszig így szárazon ellesz egy papírzacskóban a fűtött szobában, ahol aránylag száraz a levegő. Remélem. 

Talán-talán lesz még egy szüret. Már ami az érett paprikákat illeti, mert a zöldet is érdemes leszedni, és feldolgozni. Méregerős tud lenni az is kiszárítva. 

Előzmény: tmogyorosy (233)