Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.16 0 0 2836

Azért ez az Erguszos pedálozás mégsem olyan egyszerű ás olcsó eset, mint elsőre tűnt.

Rendesen működik, de ez a második külső potival történő áramkorlátozás még igényel egy kis kísérletezést. Három különböző impedanciájú potméterrel kísérleteztem ma délután, de egyik sem tökéletes.  A legjobb eredményt a 100Kohm-os hozta, ez tudta 22A-re levinni a max áramot. Ez szerintem bőven elég lenne, mert ekkora áramon már az ív sem gyújt be, de zavar ez a 100k-s érték. A gyári ajánlás 1Kohm és 22 Kohm között van. A 47K-s 120 A, a 10K-s 160 A-re bírta csak redukálni az áramot- Végül is nekem pedálnál elég lenne a 22A-es max limit, felfelé kifut 200A-ig.

Most levelezek éppen az olaszokkal, Matteo váltig állítja, hogy normális esetben a gépen lévő potit nem inaktiválja a pedál. Nálam márpedig kiiktatja, pedig minden a gyári rajz alapján van bekötve. Azt írta, hogy az én egyedi megoldásom, a külső potméteres áramkorlátozó is rendben van (elküldtem neki a saját kapcsolási rajzomat), de olyan impedancia értékeket írt, ami meg nálam nem működik.

Ha azt mondja az Erguszos ember, hogy a 100K-s potit nyugodtan hagyhatom a rendszerben, akkor nem görcsölök tovább, nekem teljesen megfelel, ha a pedálon a max áramot 22-200 A között állíthatom, a minimum alapon 5A.

Előzmény: Batri Guszti (2827)