Az utolsó, és jóval rövidebb rész következik.
Maradtam a helyemen, mert a következő esemény is érdekelt, ez a Lecsó címet viselte, és Nádasdy Ádám, Kiss Judit Ágnes és Barna Imre vezette. Ez irodalmi vetélkedő volt, mind csekélységem, mind a többi jelenlévő jól szórakozott rajta, és szellemesnek tartotta. Különféle műveket kellett felismerni átiratok alapján. A kedvencemben bizonyos Nagy úr, aki banktisztviselő volt összeszólalkozott az ügyféllel, aki őt sörtés testűnek és undoknak nevezte, de aztán próbálta megsimogatni, mi több, még egy koponyaműtétet is felajánlott, ki tudja, miért. Az ügy nem került bíróság elé, a békéltető testület foglalkozik vele. Nem volt nehéz feladvány, nem sértek meg senkit azzal, hogy közöljem a megoldást. Itt az ideje, hogy dicsekedjem egy kicsit, ugyanis nyertem egy könyvet a következő feladványon. Egy lektori jelentés alapján kellett kitalálni az eredeti művet. Röstellem, de csak a második percben jöttem rá, hogy az Isteni Színjátékról van szó. Kiderült, hogy Nádasdy Ádám fordította újra.
Viszont maga a rendezvény annyira tetszett, hogy amikor említették, hogy havonta egyszer van ilyen, nagyon megörültem neki, és próbálok még legalább egyen ott lenni. Csak tudnám, mikor is lesz, de megpróbálom kideríteni.
A következő rendezvényeken már nem akartam résztvenni, viszont még hazamenni sem akaródzott ezért ellátogattam a közeli Örkény István könyvesboltba. Makk Károly beszélt, többek között a frissen megjelent könyvéről. Sajna, a végére értem oda, de így is érdekes volt. Utána viszont Kállói Molnár Péter olvasott fel két novellarészletet, az egyik a Don Camillo kisvilágából, a másik egy Roald Dahl novellából származott. Miután éppen előtte hallottam érdekes dolgokat Dahlról, úgy éreztem, ezt is érdekes lesz. Igazam is volt, mert jól szórakoztam mindkettőn. Péter még gitározott és énekelt is, Nem vagyok muzikális, ezért nem minősítem, de mind az előadó, mind a hallgatók jól érezték magukat.
Ennyi elég is volt egy napra, indultam haza, még elkaptam az utolsó buszt, úgyhogy egy jó nap jól is végződött.