Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.16 0 0 2826

Nálam csak kiforrva létezhet :-))

Már szépen szabályoz, ma még kerül bele egy limiter potméter, amivel be tudom állítani a max áramot, padlógáznál is csak a beállított értékig megy fel. Meg egy forgókapcsoló, amivel ki lehet iktatni a pedálban lévő mikrokapcsolót, így szabadon választható, hogy a pedál lenyomásakor induljon az ív is, vagy csak a pisztolyon lévő kapcsolóval.

Felvettem a kapcsolatot az Ergus céggel is, mert voltak kétségeim az elképzelt megoldásommal kapcsolatban. A gyár fejlesztőmérnöke válaszolt és megerősített abban, hogy nem tudok kárt tenni a gépben, de azért körültekintően kábelezzek. Ő azt írta, hogy ha a pedál csatlakoztatva van, akkor sem iktatja ki a gépen lévő áramszabályzó potmétert, így azzal beállíthatom a max áramot, a pedál így csak a minimális 5A és a beállított érték között szabályoz. Ennek ellenére ez nem így van, ha a távvezérlő aljzatra van csatlakoztatva a pedál, akkor a gépen lévő poti már nem szabályozza az áramot. Ezért raktam bele még egy potmétert, ennek a gombja kívül lesz. Ha lepadlózom a pedált és ebben a pozícióban ezzel a limiterrel beállíthatom a max értéket, a pedál csak eddig tolja neki a kraftot. Így egész vékony lemezeknél sem kell attól tartanom, hogy megbicsaklik a bokám és rátolom a 200A-t a másfeles lemezre :-) Tegnap este kipróbáltam ezt a tuningot is, remekül működik, csak egy kisebb értékű potit kell vennem, mert amit otthon találtam az túl nagy impedanciájú.

Előzmény: Batri Guszti (2824)