Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2015.10.15 0 0 158

Közelgő névnapomra kaptam édesanyámtól egy 50 literes rozsdamentes, saválló bortartályt.

Az elmúlt 2 évben próbálkoztam a bor készítéssel és mindkét alkalommal üvegballonban tároltam a boromat, kb 20-25 liternyit.

Édesanyám ajándékára úgy néztem mint egy ufóra.-.)

Most barátkozom a gondolattal, ma délután még pontosan azt sem értettem, hogy mit keres a tartályban az a plusz fedél.

Nem ettől a cégtől van de azt hiszem a kép alapján, hogy pontosan ugyanez a szerkezet felépítésében.

Számomra szimpatikus gondolat, hogy a belső fedél a borom tetején úszik, tehát ahogy fogyasztom és csökken a szintje, nem érintkezik a levegővel.

Mit gondoltok róla, valakinek van már tapasztalata hasonlóval?

És ebben a tartályban is fejlődhet a borom és alakulhat az íze?

És a parafinolaj amivel a belső fedél és a tartály közötti rést töltöm ki, nem lép interakcióba a borommal és nem befolyásolja károsan?

 

 

http://www.bi-bor.hu/termekek/tartalyokkoracel-inox/tartaly-50-lites-savallo

 

http://www.bi-bor.hu/termekek/tartalyoktartozekok/parafin-olaj-05lit