Közelgő névnapomra kaptam édesanyámtól egy 50 literes rozsdamentes, saválló bortartályt.
Az elmúlt 2 évben próbálkoztam a bor készítéssel és mindkét alkalommal üvegballonban tároltam a boromat, kb 20-25 liternyit.
Édesanyám ajándékára úgy néztem mint egy ufóra.-.)
Most barátkozom a gondolattal, ma délután még pontosan azt sem értettem, hogy mit keres a tartályban az a plusz fedél.
Nem ettől a cégtől van de azt hiszem a kép alapján, hogy pontosan ugyanez a szerkezet felépítésében.
Számomra szimpatikus gondolat, hogy a belső fedél a borom tetején úszik, tehát ahogy fogyasztom és csökken a szintje, nem érintkezik a levegővel.
Mit gondoltok róla, valakinek van már tapasztalata hasonlóval?
És ebben a tartályban is fejlődhet a borom és alakulhat az íze?
És a parafinolaj amivel a belső fedél és a tartály közötti rést töltöm ki, nem lép interakcióba a borommal és nem befolyásolja károsan?
http://www.bi-bor.hu/termekek/tartalyokkoracel-inox/tartaly-50-lites-savallo
http://www.bi-bor.hu/termekek/tartalyoktartozekok/parafin-olaj-05lit