Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.07 0 0 2647

Guszti,

Beszéltem a SOTOX-al, az Ergus pedálos távvezérlés ügyében. Egy szervizessel beszéltük ki a témát. Megerősítette, hogy jól gondoltam, a kapcsolási rajzon jelölt pólusokra kötve egy 22 kOhm-os potmétert, vezérelhető az áram.

Most azt, hogy ezt a potmétert a pisztolyon tekergetem, vagy a pedállal, ennek nincs jelentősége. A felső 7 pólusú aljzatról is elérhető a kapcsoló áramkör, tehát elvileg akár a kapcsolás is vezérelhető a pedállal, nem csak a hegesztőáram. Vagy potméteres, kapcsolós pisztolyt is ide lehet kötni. De alap esetben a pisztoly marad az alsó négypólusú csatlakozóban, a felsőre meg megy a távvezérlés. Megkérdeztem, hogy tudok-e kárt tenni a gépben ezzel a tuninggal, de azt mondta, hogy elvileg nem, max nem tudom vezérelni, ha valamit nem jól kötnék be. De mivel van a géphez gyári rajzom, nem egy nagy kaland. A gyári pedál olyan drága, mint gondoltam, nettó 60 ezer felett van. Ami nonszensz, mert ezekben nincs más, mint a pedálmechanika meg egy poti, esetleg egy plusz kapcsoló. Házilag max egy tizesből ki lehet hozni.

Egy ilyen távvezérlő csatlakozót rendeltem is, holnap itt is lesz.

Előzmény: Batri Guszti (2616)