HunGeo Creative Commons License 2015.10.01 0 0 1700

Megálltam pár helyen, és az a tapasztalat alapján azt gondolom, hogy 8 napban csak Hard Core-ban voltam képes végigmenni ezen az úton, mai eszemmel simán 2-3 hetet rászánnék.

Clark környékén vulkánok, outdoor tevékenységek. Baguio az USA egyetlen Hill Station-je Ázsiában. Kabayan 2000 éves múmiákkal és sírokkal együtt lenni barlangokban - bemászol a barlangba, elhúzod a sírfedőt vagy már elvan húzva - aztán visszateszed nem sok helyen van ilyen a világban - ez már olyan "expediciós/felfedezős élmény" amit csak nagyon kevesen élnek át. Kabayanból elmentünk a múmiákhoz de már nem tértem vissza a faluba, hanem átvágtam az erdőn és a főúton stoppoltam le a buszt ami Sagadaba vitt, ez kemény túra, gyerekkel és csomagokkal nem tudjátok megcsinálni. Sagada - barlangok, barlangok, barlangok, plusz koporsók! És sok, sok meglepetés. Banaue - míg Borneón 1954-ben, addig itt a '80-as években volt az utolsó fejvadászat, ugyanis itt is élnek fejvadász törzsek. Batad - érdemes "A rízsterasznál" megszállni - mert akkor másnap van idő megmászni a szembe lévő hegyet és onnan rálátni erre a legendás helyre. Ez volt a 8 napom ebben a térségben:

I.05. Clark (Fülöp-szigetek/Luzon-sziget)
I.06. Baguio
I.07. Kabayan
I.08. Sagada
I.10. Banaue
I.11. Batad
I.13. Manila
I.14. Puerto Princesa (Palawan-sziget)

Előzmény: casati20124 (1694)