Szlankamenka Creative Commons License 2015.09.28 0 0 1617

A zöldségesnél hatalmas,fehér szemű, olasz szőlőt árultak, és a fürtök vesszővel együtt voltak levágva, nem tudom, hogy így tovább friss marad, vagy csak mutatósabb, mindenesetre elkértem négy vesszőt.

Két-három rügyesek, és nagyon frissek.

Alsó rügy alatt levágva, cserépbe, gyökereztetőporral tőzegbe ledugványoztam. De itt megállt a tudományom. Tavasszal már dugványoztam szőlőt, de ősszel még nem.

Hova tegyem, mert késő van ahhoz, hogy meggyökeresedjen, télen mi lesz vele? Sötét pincém, vagy meleg lakásom van, esetleg hagyjam kint télen, süllyesszem le a cserepet és csirkézzem fel így is elindul a kalluszképződés és tavasszal majd begyökeresedik?

Ti mit tennétek?