.ETNA. Creative Commons License 2015.09.28 0 0 3557

Ez igaz, olyan, mint a "barna (finomítatlan) cukor", amit nem is melasszal, hanem csak karamellel színeznek meg és jó drágán adják ... :-)

 

Ezt a mondást én is hallottam "izzad a padlás" formában (amíg nem kezd el a fárasztó dagasztástól izzadni az ember ... vagyis, amíg meg nem jelennek a homlokán az izzadságcseppek).

 

Vigántpetenden álltunk meg mindig (amikor a Balaton körül kirándultunk, vagy a Művészetek Völgye rendezvénysorozat helyszíneit látogattuk végig), a Vadalmafa Vendéglőnek az udvarán volt egy kemence, ahol nagyon finom, különféle feltétekkel készülő kenyérlángost, langallót (tejfölös-fokhagymás alap+sajt), pompost (kenyérlángos tejfölös alappal, amire sonka, szalonna, vagy kolbász, lilahagyma ... és végül sajt kerül). Itthon is rendszeresen készítek a gépben pizza tésztát, ebből készül aztán a langallo vagy a pompos is.

Előzmény: gobe l (3556)