f4ndroid Creative Commons License 2015.09.27 0 0 427

Sziasztok! Újonnan csatlakozóként elmondanám, hogy egy fél éves C4 Picasso (2013) Intensive felszereltségű autóval kapcsolatban lenne egy (szerintem) igen fogós kérdésem :)

A gondom az, hogy ha bluetooth-on keresztül hangosítom ki a telefonom, ami egy iPhone 6 és Sirivel hívok fel valakit, akkor az én hangom nem hallja a másik fél, míg én tökéletesen hallom a másikat. Ha simán a telefonról hívom, akkor minden ok. Nagyon jó lenne használni ezt a funkciót, mivel így vezetés közben hozzá sem kellene érni a telefonhoz, sokkal biztonságosabb a vezetés (évente kb. 60.000 km-t vezetek, most van benne 35e).

Másik autóban is kipróbáltam a telefonom, tökéletesen működik a Siri, ráadásul az Apple-t is felhívtam és csak arra jutottunk, hogy a kocsi szoftverével lehet valami. IOS 8-cal és a 9-cel is ugyanazt produkálja.

Egy fél megoldást találtam mindössze: ha mindenek előtt kikapcsolom a wifit, akkor a hívás létrejötte után átváltom a telefonon a hangbemenetet a telefon saját speakeráre, majd vissza a BT-re, akkor a következő leállításig jól működik.

Valamiért az az érzésem, hogy ha bemegyek ezzel a szervizbe és elmesélem mi a gond ufónak fognak nézni :))

Van valakinek egyéb ötlete?