maseratisti Creative Commons License 2015.09.26 0 0 2437

Van különbség huzal, és huzal közt, de nem sok. Én annyit vettem észre, hogy nagyon profi gépen, a nagyon profi bevonatmentes (afc bevonatos) ESAB (12.50, 12,63) huzallal álom volt hegeszteni. 

Ez otthon nem fog soha előfordulni, így ezt lehet is elfelejteni, teljesen lényegtelen információ. :-)

A gorillához kaptam anno valami "no name" lengyel huzalt ajándékba, ami ugyanolyan jó volt mint az ESAB 12.51-ese, amit most használok.

Tanfolyamon sok fajta huzal (lengyel, török, olasz ... askaynak, esab, lincol, filo, magmaweld, oerlikon...stb) megfordult 9 hónap alatt a gépeken, egyedül ez az eurosup volt szar. A trafós trakisoknak nagyon lágy hangja volt hegesztés közben minden huzallal, de ezzel teljesen véletlenszerű módon, "köpködött' ingadozó volt a hegfürdő terülése, meg a felúszó salak is érdekesen dermedt, szerintem itt valami gyengébb/szennyezettebb anyagösszetételű volt a huzal.

Otthonra én azt javaslom, hogy olyan huzalt kell választani ami sokaknak bevált, és megkeresni a legolcsóbb beszerzési forrást. 

Előzmény: laci19791202 (2433)