Tegnapelőtt Firgabánál beüzemeltük a lengyelből hozott kombi gépét fogyós üzemmódra.Jól sikerült, a gép, pöpec és jól hegeszt.Firgabának adtam pár tanácsot, és gyakoroltunk is.A lenti hsz-t nézve elég jól csinálja,jól ráérzett pár napos kezdő co-s ként.Persze rengeteget kell gyakorolnia, de csak így tovább.
Kadvet kapva a gyakorláshoz én is, tegnap próbálgattam a formigemet teljes terheléssel, csutkára csavarva.Kértem a havertól 1mm drótot és max fokozaton(7) üzemmeleg gépen 25 centinként megállva és újraindulva majdnem 2métert tudtam hegeszteni mikor a hőkioldó lekapcsolt.Kb, 1percet pihent sekép se hang(mert nincs rajta hőfok leoldó visszajelző lámpa) csak a venti járt amikor ujraindult.
Utána már kb 40 centit tudtam varrni a kövatkezö leoldásig max fokozaton.Érdekesség az hogy hőleoldáskor a gépen kévő ki-be kapcsoló is hatástalan, nem állítja le a gépet addig míg vissza nem hült.
Szóval ha 0,8-as huzallal használod a gépet nem tudod megölni, mert ott a 6 és7-es fokozat már nem nagyon játszik.
Elégedett vagyok a masinával.