Bakter1234 Creative Commons License 2015.09.24 0 0 2410

Szia!

Ha erről, vagy nagyon hasonlóról van szó:

Ez egy nagyon egyszerű trafós gép, emiatt viszont nagyon megbízható (örök darab).

Az elektronikája tulajdonképpen egy kicsi panel, egyszerű mint a faék, sima régi IC-k tranzisztorok, stb. van benne. Semmi SMD. Nagyon könnyű megjavítani ha esetleg tönkre menne. Rajzom nincs hozzá, de néhány óra alatt vissza lehet rajzolni a kapcsolási rajzot a panelről.

A trafót egy nagy mágneskapcsoló kapcsolja, ez is egy elég örök darab.

A trafója és a fojtója rézzel van tekercselve, jó nagy darab nincs kispórolva belőle az anyag.

(Újabban a kínaiak előszeretettel tekerik a trafókat alumíniumból.)

Az előtolója is elég masszív, nem kis játékmotorral. Én négy méteres munkakábellal használom, semmi problémám nem volt vele eddig.

A hozzá adott földkábel szerintem egy kicsit rövid érdemes megtoldani.

Nekem is valami ilyesmi van, van mikor egész nap tolom vele, és nyugodt szívvel ajánlom.

Annyit hozzátennék, hogy ez egy elég nagy szerkezet, főleg palackkal, tehát nem kifejezetten egy mobil ide viszem oda viszem darab.

Egy nagy 15...20cm-es ventilátor van benne, ami hűti a diódákat, trafót, fojtót.

Van egy olyan funkciója (nagyon vékony lemezeknél jól jön, ha már megszoktad a használatát)

hogy folyamatosan adja a gázt, meg az áramot, viszont az általad beállított ütemben szakaszosan adagolja a huzalt.

Előzmény: dossss (2401)