Én ugyan nem vagyok nagy szakértője a magyar nyelvtannak, de valószínűleg tévedsz itt is.
http://www.orvosinyelv.hu/monyt/MONYT_27_fej_5_resz.pdf
,,Nem hiszem, hogy magyaráznom kéne, mit is jelent a nagylábujj, és mi a különbség a láb nagyujja között.''
Nekem kellene. Sőt, amikor valaki ilyen magas lóról beszél, akkor illik is magyarázatot adnia. Ilyen van, hogy: kis ujj (kis méretű ujj, ami akármelyik ujj lehet, ha az ember kis ujjakkal születik) vagy kisujj (az ember legkisebb ujja, amiből csak 4 van [jobb esetben]). Szerintem viszont az említett dolog nem tartozik ide.
,,Tehát az a kérdés, hogy hány nagylábujja van az embernek, hibás (elvégre nem mindenkinek nagy a lába...)!''
A 'lábujj' egyben van, a 'nagy' hozzá kapcsolódik, hogy nehogy azt értsük alatta, hogy egy olyan emberről van szó, akinek nagyok a lábujjai. Ez persze nem egy kötelezően jó logika részemről, de mentségemre legyen mondva, hogy az összetett szavak témája az egyik legnehezebb dolog a magyar nyelvtanban (úgy meg már főleg, hogy nem is olyan rég ezeket érintő lököttségeket is bevezettek tudtommal). Még akkor is, ha bizonyos heroica néni azt hiszi, hogy ez a világ leglogikusabb dolga. Ilyen érdekességek például:
- 'egyes szám' és 'többes szám'
-'óvónő' és 'óvó néni'
Jelenleg épp nincsen nálam egy Osiris-es szótár, de ez is abból dolgozik nagyrészt, ha minden igaz:
http://magyarispell.sourceforge.net/
Ha valaki ilyen nagy arccal ír, akkor legalább próbálja kicsit átláthatóbbá tenni azt, amit ír. Amikor egy szót említesz, nyugodtan használhatsz egyszeres aposztrófot. Amikor vesszőről papolsz egy másik topikban, akkor gondolj arra, hogy itt nyugodtan tehettél volna vesszőt a 'nincs' szócska elé:
,,- olyan, hogy nagylábujj nincs a magyar nyelvben!!!!''
Panaszkodni meg panaszkodhatsz, de van egy gyanúm, hogy a lebbencsleveses kérdést (ami nem jelölhető) meg sem próbáltad javíttatni. Pedig kaptál hozzá tippeket, csak esetleg nem azzal foglalkoztál. Na mindegy, talán jobb is, ha nem tetted meg, valószínűleg nem tudnál higgadtan (vagy akár nagyképűség nélkül) jelezni egy hibás kérdést. Leo Zeliget tudom javasolni neked, ha esetleg példát szeretnél venni valakiről.