vajtsz Creative Commons License 2015.09.23 0 0 2705

Hőtároláshoz még csak annyit, hogy aljzat betonnak is van hőtárolása, és nem tudom milyen a födémed, de annak is bár ott már neccesebb hogy az jó vagy nem jó ha az tárolja a hőt (gondolom) egyébként én nem vagyok ebben egyáltalán szakmabeli tehát érdemes lenne egy építésszel/épületgépésszel beszélned ezekről, egész jól ki tudják már ezeket a dolgokat számolni...  (meg ezt együtt kell vizsgálni a fűtési rendszerrel, felület fűtésnél sugárzó hő, lassabban melegszik át stb stb mondom nem vagyok szakmabeli ebben !)

Hangszigetelés : thermoblock EPS átkötős rendszerű amiről azt mondják hogy rossz hangszigetelő, és nyilván a müa. átkötősek azt mondják jobban hangszigetelnek....

Nálam a belső falak gipszkartonnal vannak burkolva, ez nem tudom pontosan mennyire számít bele (gondolom igen) de én egyáltalán nem érzem hogy rossz lenne a hangszigetelésünk (3 éve lakunk itt). Hozzáteszem nem lakunk egy nagyon forgalmas zajos helyen (de nem is utca végén zsákutcában) De azért gondolom hogy egy 30-40es téglafal jobban hangszigetelt ennél...

Előzmény: madottati (2704)