saja75 Creative Commons License 2015.09.22 0 0 136

Ahogy a kőművesem mondta: "Minden csak pénz kérdése!" És szerintem: idő!

Ha "holnap" hoznának 400hl bornak elegendő szőlőt, akkor lenne helyed hol fogadni, feldolgozni?

Mekkora géppark kell ezt bogyózni, darálni és préselni?

Mennyi és milyen hordóban akarod ezeket tárolni?

És ezek mennyi pénzbe kerülnek?

Ha van pénzed megvenni, és helyed is feldolgozni és tárolni, akkor lesz időd a bort kezelni, és foglalkozni vele? Te fogod vinni a 2 vendéglátó egységet és a borászatot is?

És ellenállsz a bor készítés közben kialakuló csábításnak, hogy a szőlőt Te magad termeld meg a bornak, mert úgy sokkal jobb!

Azt is hallottam, hogy vállalkozni 18 évesen kell, amikor nincs még család, gyerek és olyan nagy felelősség a vállunkon.

 

Az elképzelés szép, és nekem tetszik, de én csak akkor vágnék bele, ha lenne elegendő pénz a megvalósításhoz és még annak a fele, a hirtelen felmerülő kiadásokhoz! Hitelt kerülném, és ha lenne pályázat, akkor pályáznék: "ha adnak fogadd el..." A család támogasson és a gyerekek is itt és ebben akarjanak majd dolgozni.
Ha ezekre mind igen lenne a válasz én belevágnék!

 

 

 

 

Előzmény: Parázsjáró (132)