juhosttt Creative Commons License 2015.09.21 0 0 129

Csak az a kérdés, hogy egy 1 kg tőkeátlagból készült bor annyival többet ér és annyival jobb minőséget ad, hogy megérje a termés 2/3 részét ledobálni?

 

Ki kell próbálni! Én személy szerint így tennék: Egy bizonyos területen áttérsz egy alacsony tőketerhelésre. Ezt lehetőség szerint később szüreteled. A meglévő vevőidnek pedig felajánlod, hogy kóstolják meg ezt is. Szépen körbereklámozod (sok borásznál olvasom,hogy olyan alap vető dolgokkal marketingeznek, amelyek pl nekem alapvető dolog lenne egy bornál) és leszűröd, hogy megfizetik-e a jobb minőséget. Persze az árat se lehet egyből a csillagos égbe verni, csak annyival emelném, amennyivel kevesebb lett a nem terhelt ugyanolyan fajta szőlőkhöz képest.

Ha megfizetik és van rá igény, lehet bővíteni idővel.

 

Persze simán lehet, hogy csak alkohol kell nekik és szarnak rá h milyen.

Felénk is van olyan aki 400ft/l áron el tudja adni a szar savanyú borát.

Én meg itt küszködök, hogy jó bort tudjak csinálni és ehhez minden felszerelésem jó legyen hozzá... De én nem is az ilyen alkoholistákat célzom meg, hanem a műveltebb réteget, akik nem csak berúgni akarnak :)

Előzmény: Tigris0704 (128)