Pisti83 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 2304

Köszi.

700x700x510 a mérete (+ a magasságához még hozzájön 110 kerék).

A négy oszlop 30x30-as zártszelvény, szerencsére volt a még a műhelyben. A többit venni kellett: alsó-felső keret: 40x15-ös zártszelvény (- jó, mert pont fele a 30x30-as oszlopnak), a fióktartók 30x10-es zártszelvények (1-1 szálat vettem mindkettőből). Lényeg volt, hogy minél könnyebb legyen, mert együtt így ís van súlya, és nagyobb nem kell: kantra tartanak rendesen.

Minden lemez (a fiókok is) 1 mm-esek. Egy táblát vettem (alig maradt). Elején 1.5-esből akartam, de Apu azt mondta, fölösleges - igaza is volt -, úgyhogy 1-esnél maradtam. (Na meg az is fontos volt, hogy könnyen meg tudjuk hajtani a fióknak.) A felső lemez közepén alulról van egy merevítés, az egy kis pálca 20x10-es zártszelvényből - szintén találtam valahol a sarokban. A lemezek alulról vannak csak hegesztve, befeszülnek a keretbe.

Négy csomólemez a kerekek alá, 4-es v. 5-ös hulladéklemez a fal mellől az is. 8-as menetesszárat raktam bele, átfúrva, túloldalról lyukhegesztve.

A fiókok 470x375x105-ösök, csak 2 oldala van hajtva, a homloklemezt és a fenéklemezt külön hegesztettem rá. (Kívülről pöttyintgetés 2-es pálcával.)

Csak a csomólemeznél használtam 2.5-es pálcát, máshol 2-eset.

Egy-két apróság, tapasztalat:

- A keretnél volt egy kis elhúzódás, ott rá kellett egyengetni kalapáccsal (fát kell alárakni, hogy ne sérüljön se a betontól, se a kalapácstól).

- Hegeszteni csak ott szabad, ahol hozzá is tudsz férni köszörűvel - ha Apu nem szól, körbehegesztem mindenhol, mint a h.lye gyerek :) -, ill. ahol tartó vagy takaró funkciója van a varratnak (máshol fölösleges, ill. ha nem lehet leköszörülni, csúnya lesz).

- Ha menetesszár közelében kell varrni, a menetet védeni kell a cundertől: anyát kell rá tekerni v. inkább: letakarni vmivel (én pl. egy darab laposvasat tettem rá). Erre is Apu hívta fel a figyelmemet. Apróságok, de magamtól tuti nem jutott volna eszembe egyből, aztán leshet az ember, amikor tekerné rá az anyát.

- Augusztus 20. körül csináltam, amikor esett az eső, elég párás volt az idő. Mikor kész lett, lecsiszoltam. Másnap észrevettem, hogy porrozsdás, hiába volt a műhelyben, a párás levegő elég volt neki. (Azért nem nagyon lett olyan, egy-két helyen). Nem a legjobb porszórás előtt... Szóval, mielőtt elvittük festeni, kicsit meg kellett újra dörzsölni.

Kerék OBI-ból méregdrágán :), övtáskacsat a Röltextől, gumiszőnyeg a lemezekre bagóért :) egy autósboltból + pár apróság. Olyan 40-50 ezer volt az anyag (porszórással).

Előzmény: traktoros82 (2301)