Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7006

Hello,

Ugyanez volt nálam is.

Először autósboltban vettem adbluet, teletöltöttem, folyamatosan dobálta az adblue szint kevés illetve nox szenzor érték nem megfelelő jeleket.

törlés után kb. 3-400 km után visszatért a hiba. Az adblue szint jelzés a hibatörlés után kb 20 -30 km megtétele után szokott eltűnni, hogy miért nem tudom....

Először leengedtem az összes adblue-t és feltöltöttem a Porsche-ban vásárolttal, hátha az adblue volt szar mert van szavatossági ideje - Erre figyelj.

A csere után is dobálta a hibát. Törlés 3-400 km hiba - törlés 3-400 km - hiba .................. így mentem egy jó darabig 

Mire a nox szenzor és adblue injektor tisztítás (ultrahangos mosóval) után megszűnt a hibajelenség. azóta már mentem több mint 10 ezer km-t hiba nélkül, diagnosztikával figyelem az adblue szintet és azóta 80-ról 70 % -ra csökkent.

Szerintem két verzió van amit nem tudtam eldönteni hogy melyiktől javult meg: vagy a szenzor és az injektor volt a ludas, vagy levegős volt az utántöltés után az adblue, mert a szerelőnél a Bosch diagnosztikai rendszer írt valami légtelenítést a feltöltés után amit valami miatt (vagy a szerelő nem értett hozzá vagy nem tom) nem tudtunk véghezvinni....

A hozzászólásaim között találsz még erről infót, régebben részletesen leírtam a tapasztalataimat. német fórum linkek is vannak fotókkal.

Előzmény: zaby34 (6998)