Dravecz Ferenc Creative Commons License 2015.09.10 0 0 3287

4WD üzemmódot a következő helyeken használtuk:

Landmannalaugar

A 862-es út csak a Dettifoss vízesésig van lebetonozva. Utána már földút van. Ha Ásbyrgi felé akartok még menni, akkor oda sem ajánlanám a 2WD-s autól. Myvatn környékén az összes út le van betonozva.

Az egyik szállásunk Kalfafellnél volt. Oda is elkélt a kis terepjáró.

Kisebb vízeséseket is levadásztunk. Azokat is csak masszív földúton lehetett megközelíteni.

Ha Landmannalaugert északról közelíted meg az F208-as úton és nem akarsz menni mint a meszes, szép lassan 2WD-s autóval is megközelíthető. Nem kell patakon keresztül menni. 40-50-el végig tudsz rajta menni. De elég hepe-hupás. Láttunk 2WD-s autókat is parkolni.

Ja és az 1-es főútnak is volt egy földutas szakasza Egilsstadir előtt. Nem is értettem, hogy a GPS miért akar annyire levinni az 1-es főútról. Pedig jópofa szakasz volt. Szakadó esőben, hatalmas ködben felmenni egy hegyre és ott keresztül menni. Ráadásul földúton. A látótávolság 1-2 méter volt. De ez a szakasz is kikerülhető a 96-os, majd 92-es úton.

Az összes szállást a booking.com-on keresztül foglaltam. Ami a legszinpatikusabb volt a környéken és még megfizethető volt. Amit belinkeltél ott például voltunk. (Hrauneyjalón)

Azt leginkább egy turista központhoz hasonlítanám. Nekünk tetszett.

Még az 1-es főúton is max 90-el lehetett menni. Mivel elég gyér volt a forgalom, így persze senki sem tartotta be. Ha hosszabb távra mentünk én is inkább 110-re áltam be, hogy haladjunk. Reykjavikon kívül sehol sem volt számottevő forgalom. Rendőrt és rendőr autót nem is láttunk. 

Sehol sem kellett fizetni a parkolásárt, még a látnivalók mellett sem. A látnivalók is mind ingyenesek voltak. Legalábbis amik minket érdekeltek. A mosdók is ingyenesek voltak. Ezekért sehol sem kellett fizetnünk.