Köszönöm a választ.
Azért még egy kicsit engedd meg kérlek, hogy kötekedjek, és a választ kérjek rá...
Na most kimentem a konyhába és megnézegettem a hűtőben meg a polcokon lévő kaját fehérjetartalmát. Az olyan kajákban, mint a kenyér, müzli, keksz, zöldség, gyümölcs, nincs olyan mennyiség, amely igazán számítanak ilyen szempontból.
Amiben van, az a szalámi, szardínia, tojás, túró és persze a csirkehús... Szerény kalkulációm szerint egyetlen olyan nap sincs az én életemben, amikor 100 grammnál többet bevinnék... Na most mondhatnád, hogy nyilván nem is vagyok egy nagyon nagy teljesítményű sportoló (amivel nem is fogok vitába szállni, mert valóban csak hobbiszinten nyomom a kondit meg a futást), de az a helyzet, hogy az átlagos hétköznapjaim egy részében a fehérjebevitelem még az 50 grammot sem éri el... Egyes internetes források szerint ilyen körülmények között már haldokolnom kéne... Ennek ellenére ma délután kinyomtam fekve a 100 kilót (ami persze egy valamire való konditeremben nem egy nagy mutatvány, de azért már nem is egy hétköznapi ember várható teljesítménye)....