Kedves Mindenki!
Egy kérdést szeretnék feltenni, amin már dilemmázom egy ideje.
Az interneten azt olvasom, nem is kevés oldalon, hogy egy átlagos ember napi fehérjeszükséglete 1 gramm testsúlykilónként. A testépítőkre ezt 2 vagy akár 3 grammra emelik az ilyen becslések.
Mivel én 78 kg vagyok, ez nekem minimum 78 gramm-ot jelentene, és ezzel még csak nem is a sportolói elvárást teljesítem, csupán az állítólagos minimumot.
Na most egy tojásban kb 5-6 gramm fehérje van. ezek szerint ha csak tojásból akarom bevinni a napi MINIMUMOT(!!!), akkor mintegy 15 darab tojást kéne megennem?????
Vagy ha mondjuk túrót akarok enni, akkor naponta fél kiló túrót be kéne tolnom?
Ez most komoly, hogy ez a minimum? Hol a büdös francba eszik meg egy átlagos ember napi 15 tojásnak megfelelő fehérjeforrást? Vagy fél kiló túrót?
És ha sportolni akarok, akkor 1 KILOGRAMM túrót, vagy 30 db tojást be kéne tolnom?
Ne haragudjon az ég meg a jóisten, de ezt k**vára nem hiszem el.... Vagy tévedek? Kérek valakit, okítson már ki
(Én annak idején kajakoztam, és napi szinten keményed edzettem, kondiban, futottam, eveztem... és versenyző voltam, kinyomtam fekve a 110 kg-t, de sohasem emlékszem rá, hogy ennyi kaját nyomtam volna be.)