Renaissance86 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 43000

Egy napos az új szemem , tegnap (szeptember 7-én) 12-13 óra között volt a műtétem az optikmednél.

Először egy rövid ellenőrzés, egy pici várakozás, ezután a doktornő, aki műtött még egyszer megnézte a látásomat. Hát mondta is, hogy itt aztán vannak cylinderek, ahhoz hogy ezt teljesen levegyék, nagyon jól kell állnia a csillagoknak is
Mondtam neki, hogy nem célom, hogy sassszemű legyek, nem tervezem, hogy vadászpilótának álljak, a lényeg, hogy a szemüveget elfelejtsem, és jól boldoguljak nélküle.

Ismét a várakozóban voltam, ekkor adtak egy xanaszot, bár megmondom őszintén, hogy a műtét miatt egyáltalán nem voltam ideges, csak azon izgultam, hogy itt hagyok majdnem fél millát, mi van, ha kell szemüveg ezután is.
Előkészületek következtek: sapka, sál , azaz felöltöztettek a műtésre, amíg vártam jól elbeszélgettem az előkészítős hölggyel, aki nagyon kedves volt.

A műtétről, nem is tudom mit írjak. Befeküdtem, néztem a piros, meg a zöld fényeket, ahogy kérték, egyszer csak azt mondták, hogy kész. Nem éreztem semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget. Adódott egy kisebb probléma a jobb szememen nagyon fellazult a lebeny, ezért kénytelenek voltak, egy védőlencsét adni rá, meglepődtem, mert úgy tudtam, hogy ilyen lencsét, csak PRK kezeléskor adnak.

Ismét a váróba kerültem, ekkor kellet rendezni a számlát. Úgy láttam, mintha víz alatt lennék. Erre fel voltam készülve a fórumokból, illetve amíg vártam a műtétre beszélgettem egy úrral, aki nem sokkal előtte végzet, szintén Femto kezelése volt, Ő is ezt tapasztalta, bár hozzátette, hogy az ajtón ami szembe volt vele már eltudta olvasni a felirat, előtte szemüveg nélkül nem látta.
A műtét után kezdtem a parázni, mert én nem tudtam elolvasni. de utána kezdett folyamatosan tisztulni a látásom, mire elhagytuk a klinikát, persze előtte még megnézett a doktornő, és közölte, hogy szép, jól sikerült a műtét.

Csepegtetni óránként kell, optive műkönnyet és Tobradex szemcseppet. Az első csepegtetéskor már volt is egy pozitív érzés, ugye már kezdtem jól látni, és leakartam venni a szemüveget, és akkor kaptam észbe, hogy nincs is rajtam . messzire már elég jól láttam aznap, a nagyobb betűket, a közelebbi rendszámokat már eltudtam olvasni, ami nagy szó, hiszen minden betű nagyon homályos volt a műtét előtt, a cylinder miatt.

Azt kérték, hogy pár órára tartsam csukva szemem, esetleg aludjak, ebben segít a xanasz, bár nekem nem egyáltalán nem ütött ki, nem is bírtam aludni. Utána már használjam a szeme, nézzek TV-t, számítógépezzek , olvassak újságot is. Este csak háton szabad aludni 2-3 napig, az nagy érvágás volt, mert hason tudok/szeretek aludni, ez miatt voltam is fent egy párszor, de egyszer csak reggel lett.

Mai napon az első kontrollon ketten is megnéztek, hogy mi legyen a lencsével. Félő, hogy még nem jöhetek haza, mert még nagyon laza, végül kivette a doktornő párat kellet pislogni, azt mondta vigyázzak rá rendben lesz, haza engedtek. Érzem is hogy a jobb szemen nem az igazi, de megnyugtattak, hogy pár nap múlva jó lesz, természetes, hogy homályosan látok még vele.

Ettől függetlenül, már két szemmel hasonlóan látok, mint előtte szemüveggel, látom az utcán az emberek arcát, nagyon messzi is látok mindent nem csak pacákat, bízok benne, hogy a jobb szemen is hamarossan elmúlik a homályosság. Úgy éreztem, hogy simán haza tudtam volna vezetni.

Sajnos csak 80-90 %-os látásélességet álllapítottak meg, de 1-2 nap még beáll a látás Femto-nál, bár olvastam olyat is akinek több hét is volt. Mondták, hogy lesz még jobb is ha majd a jobb szemem is kitisztul.

Nem érzek semmilyen kellemetlenséget azóta se, ahogy ígérték is a Femto-nál.
Remélem nem fog visszaromlani, és a ha egy picit még javul is, akkor megérte, de már most jól látok két szemmel, még a monitort is.