Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: májusban bekaptam egy TestcryptA ransomware vírust,ami átkódolta az összes képemet,filmeket stb. EXX fájl kiterjesztésre. A háttértárat is kinyírta. Nincs másolat semmiről vagy eddig nem találtam meg.
Miután több vírusírtóval eltávolítottam a vírust, több javító programot kipróbáltam a visszaállításhoz,de egy se működött és nem találtam olyat sem,ami megnyitná az EXX.fájlokat. Win XP sp3-m van. Shadow explorer nem müködött.
A kérdésem az lenne:1.vissza lehet-e állítani a képeket stb? Lehet,hogy a megoldó kulcs a gépben van?
2. Érdemes lenne-e új win7-t vagy 10-t feltenni xp helyett ha nincs más megoldás?
3.Honnan tudom azt, hogy teljesen vírusmentes vagyok és az esetleges új programot nem teszi-e tönkre ha váratlanul visszajön a merevlemezről?
4.Lehet-e hinni azoknak a szakembereknek,szervízeseknek, akik azt állítják vissza tudják kódolni a fájlokat? persze drága pénzért,de lehet,hogy átverés és egyáltalán nem lehet?
5. Ártalmas lehet-e az App data/ microsoft/crypto mappa, benne az RSa kóddal? Törölhetetlen,írásvédett a mappa.
Mit csináljak?
Mielőbbi választ várva!
Előre is köszi!