Azon agyalok, miközben olvasom magunkat, h előtte mindegyikünk elég rosszul látott, ahhoz képest egy 80-100%-os látás is már a "csúcs":))
Nekem nem volt nagy a dioptria, nálam is a cylinder volt inkább a ludas, mondták is, h a prk-val az eredmény kicsivel alul fog maradni a Femto-hoz képest, de így is meg vagyok elégedve. Jó érzés szemüveg nélkül jól látni, utazni úgy a villamoson úgy, h el tudom olvasni a szemközti hirdetés kisebb betűit-pedig kb 100%-os lett 'csak' a szemem. A teszteken persze kicsit bosszantott, h azért nem sas lettem, de a hétköznapi életben nem egy szemmel fogsz pinduri betűket olvasni... hanem amikor vezetsz, vagy tévézel, sétálsz az utcán, vagy fényképeket készítesz:))
Vészmadárkodni sem akarok, de idősebb korban úgyis kell olvasószemüveg, akkor meg főleg mind1, hogy a rendelő 125%-os sora mennyire ment, vagy sem. Azért nekem volt olyan élményem, h a kisebb számot (asszem a 3-ast) csak harmadjára tippeltem olvastam el, szóval, ha a többieké is így lett mérve...:D Na, persze nem ezen múlik:)
Egy 'jobban sikerült' prk ugyan ott van, mint egy 'gyengébb' femto, de persze ez is hülyeség így leírva:)
Ajánlanék egy táblázatot, sok szemműtéten átesett fórumozónak köszönhetjük, érdekes statisztika, ha valakinek van ereje, nézzen rá:
http://protean.uw.hu/index.php?order=kezd_diob
Annyiból reagálnék a Femto-ra, hogy azért tudnak jobb eredményt elérni (es ezért garantálni is), mert a prk-hoz képest mélyebb rétegben történik a korrekció (és a nagyobb cylinder pont ezért korrigálható jobban). Rengeteg cucc van fent a neten, ezzel már nem szeretnék fárasztani:) Sok ismerősöm műtette a szemét így, ugyanakkor sokan prk-sak voltak. Azért-és csak a saját ismeretségi körömet írom-csak a femto-nál hallottam 150%-os szemeket...:)
DE ez valóban nagyon sok mindentől függ :nincs két egyforma ember, két egyforma gyógyulás sem. Kérdés, h mennyire fog visszaromlani a szem, milyen idős a páciens és akkor még az alap látásromlásról nem esett szó.
A műtét előtt lesz beírva egy szám a szerződésbe. Én, amikor ezt a garantált százalékot olvastam, majdnem frászt kaptam-vagy mondjuk úgy kiakadtam-de nem volt időm vacakolni, pont szólítottak, én meg bementem (ha már azért jöttem).
Így most dupla olyan jól látok, mint a szerződésen megadott minimum. Ja és azt elfelejtettem írni, hogy a 2 szememmel 120 az a 100%:))