Petya79 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 2136

Sajnos ez van. Te épp a Whirlpool-al szívsz, de hidd el, hogy nagy általánosságban a többi sem különb.
A Whirlpool hűtők többsége amúgy Wroclawban készül, Lengyelországban. Régen alig lehetett alkatrészt kapni hozzá, most meg van, csak győzzed kifizetni.
Amúgy van néhány szerviz, aki konkrét márkát favorizál, de manapság már inkább az az általános vélekedés, hogy a kiválaszott hűtők közül azt érdemes megvásárolni, amelyikre több a garancia (nem az a biztosítós marhaság, amit kiterjesztett garancia néven plusz pénzért ajánlanak fel az üzletek, hanem a tényleges gyártói garancia!).
A No Frost meg nagyon szuper dolog, de sokan megfeledkeznek róla, hogy az a hűtő sem gondozásmentes (sőt!). Évente 1-2 alkalommal azt is ugyanúgy portalanítani kell, meg a belsejét is ki kell törölgetni. Ilyen tekintetben tök mindegy, hogy No Frost, vagy "hagyományos" hűtő (csak utóbbinál egyúttal az esetleges kialakult jégréteget is ki kell olvasztani).
Meg ugye ne feledkezzünk el a No Frost hátrányáról sem: az, hogy jellemzően kisebb a hűtőtere, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket, süteményt "légmentesen" elzárva kell tárolni, hogy a plusz ventilátorok miatt általában egy picit hangosabb, az még csak egy dolog. A fő probléma az elektronikus vezérlés, ami rengeteg meghibásodási lehetőséget rejt magában, és egy vagyon a javíttatása.
Ezzel szemben egy totál egyszerű hűtőgépben van egy termosztát, meg kapcsolóval ellátott lámpa, oszt' ennyi az össz vezérlése. A hűtőgép egy tök egyszerű szerkezet, semmi értelme agyonbonyolítani. Én a többi háztartási gépemet is úgy vásároltam meg, hogy lehetőleg minél puritánabb kivitelű legyen (tekerőgombos mosogatógép stb.)
Hűtőgépből meg most egy Zanussit rendeltem, konkrétan a ZRB 36104 WA típust. Na nem azért, mert ez a csúcs, hanem mert a többségük Jászberényben készül; de bármilyen alkatrész könnyen beszerezhető hozzá - bár nem túl olcsón - ( http://alkatreszek.electrolux.hu/search?ssv=92505350400 ), a szervizek is ismerik, és aránylag olcsó. Aztán ha idővel elromlik, mégsem akkora teher, mint egy jóval drágább hűtőgép meghibásodása, és ha nem lyukad ki a hűtőtest, talán olcsón javítható is.
Liebherrből milyen hűtőt keresel? Nekem amúgy van egy kis Liebherr fagyasztóm. Nagyon megbízható szerkezet, de ez még a békebeli időkből való. A mostaniak nem tudom, mennyire tartósak...

Előzmény: glad (2134)