Ma délelőtt megnéztem egy csepeli rendezvényt, ennek keretében volt néhány érdekesség. Például harci játék klub, ennek keretében kaptunk egy kis baranta bemutatót. Kezdetnek heten vonultak fel, jókorákat kongatva a karikásostorral. Majd bemutattak egy-két érdekesebb dolgot, például volt olyan, hogy mindkét kezükben ostort fogtak, és az egymástól 45 fokos szögben eltérően mozgatták. Ebben a legjobb egy negyvenöt év körüli férfi volt, aki mindeközben még bukfencezett is egyet. Aztán színre lépett az ostor világbajnokság (azt sem tudtam, hogy van ilyen) második helyezettje,láthattuk a csikós, gulyás, illetve a kondás stílusú használatot. Majd bot, illetve fokosvívás következett. Nem vagyok nagy szakértő, de a botvívás erősen hasonlított valami japán küzdősportra. Gondolom, ha azonos a nyersanyag (mármint a bot meg az ember) a stílus is hasonló. Rá egy órára solymászbemutató következett, ezt is lóháton tartotta egy fiatalember. Nagyon érdekes látvány volt, számomra főleg az volt újdonság, hogy a visszahívott ragadozó madár a vágtató lovon is utolérte a solymászt, és az öklére szállt. Utána közelebbről is meg lehetett nézni, de mondták, hogy inkább ne nyúljunk hozzá. Nem is tettem, csak illő módon megcsodáltam.
Volt még kisállatsimogató, azokat sem piszkáltam, főleg a galambok voltak érdekesek. A legjobban a pávafarkú tetszett, a test fehér, a faroktollak fekete színűek voltak. Az egyik fajt budapesti rövidcsőrűnek hívták, tényleg rövid a csőre, és nagy, kidülledő szeme volt. Magam elé motyogtam, hogy ezeket biztos E. T. tenyésztette ki. A tulajdonos meghallotta, és azt felelte, a tenyésztők egy része is E. T. galambnak hívja. Láttam egy aranyfácánt is, tényleg nagyon szép.
Délután pedig egy fotókiállítás megnyitóján voltam, afrikai emberekről készültek a képek. Annyira sugárzó, szép mosolyuk és egyenes tartásuk volt, hogy hosszan csodáltam őket. Utána némi magyarnótaest, illetve inkább délután. Nem túlzottan rajongok a műfajért, de most nosztalgiáztam, mert a szüleim kedvelték, vasárnap mindig szólt a Jó ebédhez szól a nóta, ezért elég jól vagyok tájékozva ebben a műfajban. Viszont ennyi bőven elég volt egy napra.