---:Jani:---
2015.08.18
|
|
0 0
47486
|
Engem mindig is érdekelt, hogy ez a tilalom meddig volt érvényben és hogy szereztek neki érvényt. Mi az, hogy megtiltják a hoppanálást? Egyik nap még mindenki hoppanál a minisztériumba, másnap meg kihirdetik, hogy mostantól tilos hoppanálni és mindenkit letartóztatnak? Vagy ez csak a Privet Drive-ra vonatkozott? Nekem ez nem világos. De az viszont igen, hogy az írónéni csak az akció kedvéért találta ki a hét Potteres baromságot. A könyvekből tudjuk, hogy csomó más módon eltűnhetett volna: odamegy hozzá Fawkes, megfogja a farktollát és elteleportálja; vagy, ami a legésszerűbb, odahívnak egy házimanót, aki elviszi. Időnyerővel is visszamehetett volna, és elvitték volna, amikor még nem volt tilos (tudom, tudom, az időnyerőket összetörték, hát persze), vagy egyszerűen csak kisétál láthatatlanná tévő köpeny alatt, elsétál 5 mérföldet és beül egy taxiba. Egy megbeszélt helyen találkozik Mordonnal, kap Százfűlé-főzetet, átváltozik Colin Creevey-vé, és felszáll a Kóbor Grimbuszra. Mordon bemegy, átváltoztatja görénnyé, elviszi a zsebében. Stb. A hetedik könyvet tartom a legerőltetettebbnek az összes közül, itt van a legtöbb plot device, retcon, logikátlanság. |
Előzmény: paskat2 (47485)
|
|