barkasarja Creative Commons License 2015.08.17 0 0 7190

"Semmilyen, pusztán az önérdek, de ez - lássuk be - végül is működött, elérték, amit akartak. Egy világháború nem jótékonysági est :)"

Azaz – amit már a korábbi hsz-emben is kifejtettem -, a területrablási szándék. A háború természetesen nem jótékonysági intézmény, de az a fajta embertelenséggel és aljassággal párosult rabló mentalitás, amit a román hadseregnek nvezett rablóbanda bemutatatott, egyedülálló Európa újkori történelmében. Ezt nem én mondom, hanem pl. az akkor Magyarországra akkreditált Szövetséges Katonai Misszió amerikai tagja, Harry Hill Bandholtz tábornok. Ő azt mondta, hogy a legszívesebben harcolna e rablóbanda ellen, de mivel a románok a szövetségeseik, így kénytelenek elnézni nekik a gazemberségeiket. Mindenesetre a Nemzeti Múzeum kifosztását sikerült neki megakadályoznia határozott fellépésével, különben - nagy valószínűséggel - napjainkban csak a falakat nézhetnénk benne...   

"Nekem nem a román magatartással van bajom, hanem azzal, hogy 1918/19-ben ezzel szemben semmiféle komoly magyar ellenállás nem mutatkozott."

Ez is már számtalanszor meg lett tárgyalva, és a történelmi tények ismeretében egyértelmű, hogy a Károlyi-kormányt terheli a felelősség, mivel honvédelem helyett leszereltette a hazatérő magyar katonai egységeket...

Előzmény: Törölt nick (7181)