Törölt nick
2015.08.16
|
|
0 0
140
|
Hála isten szert tettünk egy lódarázs fészekre. De ma úgy néz ki sikerült likvidálnom a bandát. Egy fa melléképületbe vették be magukat. Egy kb 15cm függőleges résben építettek 40-50 cm hosszú fészket. Én a vape darázs-sprayből vettem kettőt, amivel a helyszínen tartózkodókat elintéztem, fészket szétzúztam. A hazatérőket meg furnérlapra kent egérfogóval vártam. Mivel éjjel-nappal aktívak hiába kezdtem kora reggel az akciót, a visszatérők talán még többen voltak mint az első körben elesettek. Az egész délelőtt ráment, de talán eredményes a dolog. Már nem nagyon látni új visszatérőt, mindenki a ragacsban tartózkodik. Nem néztem a dögcédulákat, de remélem a királynő is elesett az ütközet elején.
A spray jó, de nem kell elhinni, hogy képes 6 méterre spriccelni, max talán 1,5-2 m-re. Szóval arra ne alapozzon senki, hogy messziről lerendezi őket. Én speciel marhára beöltöztem, nehogy megcsípjenek. Erre nagyon vigyázzon mindenki. A saját irtás mellet azután döntöttem, hogy két cégtől is 20-25eFt-os ajánlatot kaptam. |
|