Törölt nick Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4107

Az Orbán az angol királynőnél vendégeskedik. Az iránt érdeklődik,hogy mi a titka a sikerének.

- Tudja, kedves Orbán úr - válaszolja a királynő - nagyon egyszerű a dolog. Sok intelligens emberrel kell körülvennie magát az embernek.

- No, jó-jó, de hogy tud egyszerűen megbizonyosodni arról, hogy valaki intelligens? - kérdezi Orbán.

- Engedje meg, hogy megmutassam Önnek! - válaszolja a királynő, majd odafordul a telefonhoz, felhívja David Cameron miniszterelnököt, és felteszi neki a következő kérdést.

- David! A maga apjának a fia, de nem a maga testvére. Ki az? - Az gondolkodás nélkül válaszolja: - Nagyon egyszerű felség. Én vagyok. 

- Látja, hát így tesztelem az intelligenciáját azoknak, akik körbevesznek.

Az Orbán hazarepül Budapestre. Másnap felhívja a Kövért.

- Figyelj Laci! Apádnak a fia, de nem a te testvéred. Ki az? - Kövér hebeg-habog, egy kicsit ö-ö-ö-zik is, de csak nem ugrik be neki.

- Viktorkám, fogalmam sincs mi a válasz, de ígérem, holnap reggelre kitalálom.

Egész nap töri a fejét, de nem jön rá a megoldásra. Végül felhívja a Gyurcsányt, hátha ő tudja.

- Kedves Feri! A segítségedet kérem. Apádnak a fia, de nem a te testvéred. Ki az?

- Ó, László! Hiszen ez egyszerű! Ez én vagyok.

Kövér megörül a válasznak. Nyomban tárcsázza az Orbánt. 

- Kedves Viktor! Megvan a válasz! A Gyurcsány az!

Az Orbán a tenyerébe temeti barázdált homlokát. 

- Óh, te szerencsétlen! Hát még ezt sem tudod tisztességesen megoldani?! Nem a Gyurcsány az, hanem a David Cameron !