No és akkor 3. hozzászólásként következzek ÉN: :))
Van az a visszatérő gondom, hogy a Passatban úgy megy a légkondi, ha gurul az autó.
Tavasszal elvittem egy légkondis jóemberhez, lefejtette a gázt, pici hiányzott és visszatette a gázt, majd mondta, hogy hááát, akkor ez biza klíma kompresszor... elkért ezért a műveletért 5eFt-ot. A légkondi ugyebár nem lett jobb...
Az OFF autóm kikötött egy klímásnál, ahol hasonló tünetek voltak, mint a Passatnál. Ott kiderült, hogy a klíma nyomáskapcsoló ment tönkre, egyszerűen kicserélték és jó lett. Ezen fellelkesülve elvittem a Passatot is, hogy csinálják meg.
Hosszas csere folytán arra jöttek rá, hogy minden rendben van a kocsival, DE(!) a kisventillátor nem megy, a Skoda fórumon olvastam, hogy ez biza típusbetegség. Nincs a klímának hűtése, csak a menetszél hűti, ezért megy a klíma. A youtubeon rengeteg video van a mit hogyan cseréljük, szedjük szét, de nem is ez a lényeg!
Hanem, hogy a szerelő szerint csak egyben van kerettel együtt a klímahűtő potom 70eFt-ért (utángyártott). Én rákerestem, nekem simán dobott ki 15-20eFt-ért klímahűtő ventillátorokat is, nem tudom az jó e bele/lehet e cserélni csak a ventijét.
tudtok benne segíteni? Az autó B6-os, 2005-ös 2.0 TFSI. Ötlet?
Idézet a Skodából: "Megszoruló kis hűtőventilátor
Az 1.6-os (BGU) motor kisebbik hűtőventilátora hajlamos megállni vagy el sem indulni a szénkefék megszorulása miatt. Ennek oka, hogy a por akadály nélkül jut be a motorhoz, mivel az a menetszél irányából pont nyitott házban van. A hibát nehéz észlelni, mivel a betárolódott hibajelzést csak szerviz eszközzel lehet kiolvasni és a kisebbik ventilátor hibája esetén a nagy tud kompenzálni azáltal, hogy teljes fordulatszámra kapcsol.
Ellenőrizni viszont könnyű. Be kell indítani a motort, majd bekapcsolni a klímát. Mindkét ventilátornak azonnal be kell kapcsolnia, még hideg motornál is, de csak közepes sebességgel forognak. Aki ismeri az autója hangjait, annak feltűnő lehet, hogy nagyon hangos ventilátor zaj jön a motortér felől. A nagy ventilátor ugyanis szokatlanul zajos, amennyiben maximális sebességen működik, hogy pótolja a kicsi hűtőteljesítményét is.
A BSE és BSF motorkódú 1.6-osok (2006-os modellévtől) már csak egy ventilátorral vannak szerelve, bár egyéb motoroknál (dízel és a legújabb 1.4 TSI-n is) továbbra is két ventilátor van.
A gyári ventilátor (1K0 959 455 DG) ára több, mint 60.000 Ft!"